Blar i Brage NMBU på forfatter "Kure, Cathrine Finne"
-
Identifisering og karakterisering av Penicillium spp. isolert fra spekematindustrien
Øverby, Lene (Master thesis, 2017)Det produseres årlig rundt 2000 tonn pinnekjøtt i Norge med en verdi på over 400 millioner kroner. I 2013 måtte Nortura SA tilbakekalle over 230 tonn pinnekjøtt fra markedet på grunn av muggsopp på deler av partiet. Muggsopp ... -
Suitability of FTIR to distinguish pure cultures of problematic mould species from closely related species in the meat industry
Schirmer, Bjørn Christian; Liland, Kristian Hovde; Øverby, Lene; Skaar, Ida; Kure, Cathrine Finne (Peer reviewed; Journal article, 2021)Aims: The aim of the study was to apply Fourier Transform Infrared spectroscopy (FTIR) as a rapid screening method for moulds in a specific food production environment (cured meat) and to evaluate whether the method was ...